Koningin Maxima op bezoek bij St. Rijnmond Multicultureel Centrum

Koningin  U.Arisoy

 Koningin Maxima op bezoek bij St. Rijnmond Multicultureel Centrum

 

Voortijdig schoolverlaten is een hardnekkig maatschappelijk probleem. Wanneer jongeren geen startkwalificatie behalen, verkleint dat aanzienlijk hun kansen op de arbeidsmarkt en in het algemeen binnen de samenleving. Het Oranje Fonds is daarom het programma ‘Kansen voor jongeren’ gestart.

 

Een van deze initiatieven is het project van SPIOR, ‘Rotterdam’s got talent!’, welke loopt van 2012 tot en met 2015. Binnen het project wordt o.a. samengewerkt met ROC Zadkine, Tempo-Team, het Jongerenloket, Humanitas Nieuwe Perspectieven, Calibris en de bij SPIOR aangesloten organisaties. Stichting Rijnmond Multicultureel Centrum is ook een aan SPIOR aangesloten organisatie.

 

Het project behelst een intensieve training en begeleiding van jongeren terug naar school en/of werk. Hierbij wordt ook de omgeving, met name ouders, betrokken in de benadering. De belangrijkste begeleiding heeft plaats door vrijwillige peercoaches, die samen met de deelnemers een stappenplan maken en daarnaast vooral fungeren als maatje.

 

De aan SPIOR aangesloten organisaties vervullen ook een belangrijke taak in dit project. St. Rmc heeft in dit kader meerdere malen voorlichtingsavonden en bijeenkomsten georganiseerd over “ouderbetrokkenheid”, Nederlandse onderwijssysteem en geven van huiswerkbegeleiding en ondersteuning.

 

Op vrijdag 13 februari 2015 was op de locatie van St. Rmc een bijeenkomst met de betrokken organisaties bij “Rotterdam’s got talent!” over het reilen en zeilen van het initiatief. Hoe heeft het zich zo ontwikkeld, wat zijn de resultaten, wat zijn de toekomstplannen, hoe ervaart men deelname aan “Kansen voor Jongeren”?

 

Aan dit gesprek hebben, naast Koningin Maxima, de volgende personen deelgenomen:

Dhr. R. van der Giessen (directeur Oranje Fonds), dhr. H. M. de Jonge (wethouder Onderwijs, Jeugd en Zorg, Rotterdam), Dhr. U. Arisoy (St. Rmc), projectleider Mevr. F. Lachhab (Spior), dhr. S. Kheder (Spior) en andere personen van betrokken partners. Daarnaast hebben ongeveer 11 peer coaches en leerlingen deelgenomen die begeleiding hebben gegeven of hebben gekregen.

 

Lees meer: Koningin Maxima op bezoek bij St. Rijnmond Multicultureel Centrum

Uitnodiging Iftar

Uitnodiging Iftar

Ramadan is de negende maand van de Islamitische kalender en tevens de vastenmaand. Wat Ramadan bijzonder maakt onder alle maanden is dat het vasten in deze maand één van de zuilen van de Islam is.

Voor moslims, waar ook ter wereld, is het daarom gebruikelijk om in deze periode de familie- en vriendschapsbanden extra aan te trekken. Het elkaar uitnodigen, bezoeken en bij zonsondergang samen het vasten te verbreken hoort hierbij.

Iftar is de naam van de maaltijd die het dagelijkse vasten gedurende de Ramadan breekt. Tevens is dit een uitstekende gelegenheid om elkaar weer te ontmoeten.

Ook dit jaar organiseert Stichting Rijnmond Multicultureel Centrum de jaarlijkse Iftar. Wij nodigen u van harte uit om samen met ons op zaterdag 12 juli de Iftar maaltijd te gebruiken om het vasten te verbreken.

U kunt vanaf 20.30 uur binnen lopen.

Uw aanwezigheid wordt door ons zeer op prijs gesteld!

Graag vernemen wij van u met hoeveel personen u aanwezig kunt zijn.

U kunt zich aanmelden tot 9 juli via de mail bij Ugur Arisoy, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of  telefonisch via het nummer 06-53748604.

Tot ziens op zaterdag 12 juli 2014.

Plaats         : St. Rijnmond Multicultureel Centrum

Datum       : 12/07/2013 Zaterdag

Adres         : Catharina Beersmansstraat78

Postcode    : 3025 EJ / Rotterdam

Lees meer: Uitnodiging Iftar

Doelstelling & Ambities St.RMC

Stichting Rijnmond Multicultureel Centrum

 

Doelstelling

 

Hoofddoel van RMC is en blijft de bescherming, behartiging en ontwikkeling van de belangen van de in de gemeente Rotterdam en omgeving wonende allochtone jongeren en volwassen op educatief, sportief, sociaal, cultureel en economische gebied.

  

De stichting heeft ten doel:

·         Het ontplooien van culturele activiteiten voor de achterban, in het bijzonder van allochtone afkomst, woonachtig in de regio Rijnmond.

·         Het zorgdragen voor de communicatie met de achterban, het uitbrengen van sociaal-culturele publicaties.

·         Het ondersteunen en geven van voorlichting over allerlei educatieve zaken 

·         Het verbeteren van het leefklimaat in de buurten waar de achterban woont.

 

 

De doelgroep van Stichting RMC:

 

·         Jongeren

·         Studenten

·         Volwassenen

·         Vrouwen

·         Ouderen

·         Ondernemers

 

 

Ambities

 

De stichting heeft de volgende ambities:

·         Werken aan de ontwikkeling van jongeren en studenten zodat ze goed worden opgeleid waardoor ze goede toekomstperspectieven zullen hebben.

·         Sociale, educatieve en culturele activiteiten uitvoeren gericht voor de (allochtone) volwassenen in Rotterdam en omgeving zodat zij op de hoogte blijven van wat er in de samenleving leeft en hun helpen bij het ontwikkelen van zichzelf in welk opzicht dan ook.

·         Werken aan de emancipatie en participatie van de (allochtone) vrouwen in de Nederlandse samenleving.

·         Ouderen in onze achterban voorlichtingen geven over allerlei zaken die hun aangaan om ze beter te voorlichten op allerlei zaken die hen aangaat

·         Ondernemers ondersteunen bij hun onderneming en mensen (jongeren) stimuleren/wegwijs maken bij het opstarten van een onderneming in Rotterdam en omgeving.

 

Uitnodiging Politiek Debat

UITNODIGING – POLITIEK DEBAT

Stichting Rijnmond Multicultureel Centrum nodigt u uit om deel te nemen aan het

POLITIEK DEBAT over stemmen in 2014. In Nederland zullen Europese Parlementsverkiezingen gehouden worden.

Stichting Rijnmond Multicultureel Centrum organiseert, in samenwerking met de

deelgemeente Delfshaven, een POLITIEK DEBAT om de aandacht te vestigen voor de

komende verkiezing.

Europese Parlementsverkiezingen

De Europese Parlementsverkiezingen 2014 zullen de achtste verkiezingen zijn voor een

rechtstreeks gekozen Europees Parlement voor de zittingsperiode 2014-2019. Zij vinden

plaats van 22 t/m 25 mei 2014. Er wordt in alle 28 lidstaten gestemd voor in totaal 751

Datum: 14 mei 2014

Tijd : 19:00 – 21:30

Plaats : Catharina Beersmansstraat 78,

3025 EJ, Rotterdam

19:00 Inloop met koffie en thee

19:45 Korte inleiding over Europese Parlementsverkiezingen

20:00 POLITIEK DEBAT (met gastsprekers over, het nut van, stemmen)

21:00 Informeel gedeelte (onder het genot van hapjes en drankjes)

21:30 Afsluiting bijeenkomst


Aanwezig zijn bij deze bijeenkomst?

Meld u, i.v.m. de ruimte en catering, dan aan door een mailtje te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen neemt u contact op met ons op via: 06-53748604

U bevindt zich hier: Home Doelstelling & Ambities Doelstelling & Ambities St.RMC